Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Ktorý variant erbu sa Vám páči najviac? 2. kolo |
b2 |
|
10% |
[ 1 ] |
c1 |
|
30% |
[ 3 ] |
c3 |
|
10% |
[ 1 ] |
c5 |
|
50% |
[ 5 ] |
c7 |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Celkom hlasov : 10 |
|
Autor |
Správa |
pego Site Admin
|
Zaslal: 07. Apr 2009 12:26 Predmet: Erb Horného Moštenca |
|
|
Ahojte všetci ...
Hlasujte a vyberte si erb, ktorý by sa Vám páčil najviac. Váš názor budeme brať do úvahy a je možné, že práve Váš erb sa stane erbom Horného Moštenca. Po voľbách prezidenta SR sú tu ďalšie voľby. Tak sa zapojte, zahlasujte a poraďte nám, ktorý erb je podľa Vás ten najlepší, ďakujeme.
DHZ HM a VMČ HM
[/b] _________________ - Nič a nik nieje dokonalý, stále je čo zdokonalovať!... Každý by sa mal snažiť urobiť všetko preto, aby bol on sám a svet okolo neho dokonalejší!...
Naposledy upravil pego dňa 17. Jún 2009 15:39, celkom upravené 3 krát |
|
|
|
|
pekar
|
Zaslal: 07. Apr 2009 17:37 Predmet: |
|
|
Konečne vlastný erb, na paráádu na parádu. _________________ Jeho blahorodie a excelencia Sir Pekar III. ze Psej uličky, bývalý miništrant, Mikuláš, Betlehemec, Gašpar v troch králoch, u železníc známy ako "Ten čo prerezal kolajnicu mokrými novinami" |
|
|
|
|
Jusi
|
|
|
|
|
ja
|
Zaslal: 08. Apr 2009 7:18 Predmet: |
|
|
ahojte.... môže mi niekto povedať čo znamená ten kohút??? |
|
|
|
|
Jusi
|
Zaslal: 08. Apr 2009 7:29 Predmet: |
|
|
Stačí si kliknúť na červený odkaz hore v prvom príspevku od Pega |
|
|
|
|
pego Site Admin
|
Zaslal: 08. Apr 2009 7:35 Predmet: Co znamena kohut? |
|
|
Ahoj "Ja".
Na Tvoju otázku "môže mi niekto povedať čo znamená ten kohút???" je odpoveď v tejto linke http://www.mostenec.sk/Erb.html _________________ - Nič a nik nieje dokonalý, stále je čo zdokonalovať!... Každý by sa mal snažiť urobiť všetko preto, aby bol on sám a svet okolo neho dokonalejší!... |
|
|
|
|
ja
|
Zaslal: 08. Apr 2009 10:31 Predmet: |
|
|
ahojte ... ďakujem za vysvetlenie ten odkaz som si nevšimla....
ale aj tak sa chcem ešte spýtať...
Kedysi dávno som niekde počula, že sme mali erb na ktorom bolo vrábie (alebo ako sa to povie) žito. Vtedy sa hovorilo že ho našiel p. Lutišan Jozef (psia ulička) niekde u deda v humne??? |
|
|
|
|
Cica
|
Zaslal: 08. Apr 2009 14:58 Predmet: |
|
|
No ale Kohút??? Ako k tomu prídu ostatní Moščeňani??? Ja som za to, aby ten kohút bol v bedničke zavretý
Super nápad, idem hlasovať
Inak, to hrábie, či ako sa to, je asi tá rastlinná zložka vedľa kohúta. A mám problém, neviem si vybrať Jednoznačne prvých 6 kusov nie, šak to je ako z Dobšinského rozprávky. A to som už videla všetky erby v okrese našom i priľahlých
Ak sa dá do toho vstupovať ešte, keby sa c 4 trošku prefarbil nasledovne: kohút červený (energia, život), halúzka zelená (príroda) a modré pozadie (pravda, duchovno vzhľadom na výraznú orientáciu obyvateľstva na náboženstvo) a tie farby sa, samozrejme, aj bez ich symboliky hodia- kohút je červený, rastliny sú zelené, nebo je modré... Len treba použiť nevtieravý odtieň modrej, lebo som si to skúšala a je jej tam dosť a použila som taký odtieň, čo mi skoro oči vybil.
Ale inak chválim, z tých "céčiek" sa dá v pohode vybrať. _________________ Martina Bednárová |
|
|
|
|
pekar
|
Zaslal: 08. Apr 2009 21:57 Predmet: |
|
|
Luti má erb Moštenca uz dávnejšie odfotim to a dam to sem ale este neviem ako. Tiez je tam kohut rastlina a strom _________________ Jeho blahorodie a excelencia Sir Pekar III. ze Psej uličky, bývalý miništrant, Mikuláš, Betlehemec, Gašpar v troch králoch, u železníc známy ako "Ten čo prerezal kolajnicu mokrými novinami" |
|
|
|
|
ja
|
Zaslal: 09. Apr 2009 7:58 Predmet: |
|
|
ahojte .... ďakujem za odpovede a vysvetlenie....
takže budem hlasovať za kohúta....
len sa neviem rozhodnúť...... c5 alebo c7 ????
Do kedy sa môže hlasovať až do nepremeškám???? |
|
|
|
|
derick
|
Zaslal: 11. Apr 2009 15:54 Predmet: |
|
|
a čo tak foto Joža Kohúta do toho nového erbu? Uvažoval nad tým niekto? |
|
|
|
|
derick
|
Zaslal: 13. Apr 2009 16:21 Predmet: |
|
|
DHZ HM je za erb c3, nakolko zástava požiarneho zboru je červenej farby a kohút s červeným pozadím by tam nevynikol |
|
|
|
|
pego Site Admin
|
Zaslal: 15. Apr 2009 8:56 Predmet: Hlasovanie |
|
|
Ako to dopadlo v prvom hlasovaní:
b2 14% [ 2 ]
c1 42% [ 6 ]
c3 7% [ 1 ]
c5 28% [ 4 ]
c7 7% [ 1 ]
ostatné 0%
Účasť 14 hlasujúcich (7dní)
Konečna fáza bude pravdepodobne nejaká kombinácia
farieb ... podľa toho, čo sa vám bude najviac páčiť. _________________ - Nič a nik nieje dokonalý, stále je čo zdokonalovať!... Každý by sa mal snažiť urobiť všetko preto, aby bol on sám a svet okolo neho dokonalejší!... |
|
|
|
|
Cica
|
Zaslal: 21. Apr 2009 15:31 Predmet: |
|
|
Len tak medzi rečú... hlasovala som nakoniec, alebo len drístala??? Mi asi tá podstatná časť unikla
mimochodom, ten, kto kreslil tú pipku na pôvodnom erbe asi veľmi talentovaný nebol _________________ Martina Bednárová |
|
|
|
|
HejTy
|
Zaslal: 30. Apr 2009 18:31 Predmet: |
|
|
Sa mi tak marí, že Moščenec má názov podla nejakej rastliny, stromu alebo takého nejakého šmánia. Tak by sa to tiež mohlo zohladniť pri tom výbere - čo bude vedla toho či už kohúta alebo Kohúta. Samozrejme, ak má teda niekto tucha, ako to vyzerá, či je to strom alebo burina. Či? |
|
|
|
|
Georgino
|
Zaslal: 27. Máj 2009 22:51 Predmet: erb |
|
|
Zdravím vás. Ja som za erb c5. |
|
|
|
|
Dáška
|
Zaslal: 05. Jún 2009 20:30 Predmet: |
|
|
Čo tak pridať náš nový erb na stránku? Napr. niekde na úvodnú stránku alebo tak... _________________ Čo ma nezabije, to ma posilní. |
|
|
|
|
Cica
|
Zaslal: 08. Jún 2009 11:32 Predmet: |
|
|
Po piatkovom pobyte v pohostinstve Helen už chápem, prečo je kohút v moštenskom erbe... To je taká naša rarita... _________________ Martina Bednárová |
|
|
|
|