moštenec.sk
 FAQFAQ    HľadaťHľadať    Zoznam užívateľovZoznam užívateľov    RegistráciaRegistrácia   NastaveniaNastavenia   PrihláseniePrihlásenie 

Volebné programy kandidátov za obvod č. 6

 
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    moštenec.sk -> Dianie v Moštenci
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Cica



Bydlisko: Horný Moščenec

PríspevokZaslal: 11. Okt 2010 11:03    Predmet: Volebné programy kandidátov za obvod č. 6 Odpovedať s citátom

Vzhľadom na prebiehajúci prieskum volebnej mienky obyvateľov vyzývam kandidátov na zverejnenie svojich volebných programov.
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
NORDICK



Bydlisko: Horny Mostenec

PríspevokZaslal: 11. Okt 2010 11:06    Predmet: Re: Volebné programy kandidátov za obvod č. 6 Odpovedať s citátom

Cica Napísal:
Vzhľadom na prebiehajúci prieskum volebnej mienky obyvateľov vyzývam kandidátov na zverejnenie svojich volebných programov.


tak to som zvedavy Smile


Naposledy upravil NORDICK dňa 11. Okt 2010 11:12, celkom upravené 1 krát
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail MSN Messenger
Cica



Bydlisko: Horný Moščenec

PríspevokZaslal: 11. Okt 2010 11:09    Predmet: Martina Bednárová Odpovedať s citátom

Vzhľadom na fakt, že pracujem ako projektový manažér, čo znamená získavanie nenávratných finančných príspevkov z fondov Európskej únie, chcela by som svoje skúsenosti využiť pre zlepšenie kvality života v Dolnom aj Hornom Moštenci a Zemianskom Kvášove. Vychádzajúc zo zlej finančnej situácie mesta Považská Bystrica považujem túto možnosť financovania za jediný spôsob, akým zabezpečiť dostatok prostriedkov pre ďalší rozvoj. Verím, že v priebehu nasledujúceho obdobia nájdeme spoločnú cestu pri riešení problémov nášho volebného obvodu.
Svoje zámery som sformulovala do 5 základných bodov, ktoré však pravdepodobne nebude v plnej miere možné naplniť počas jedného volebného obdobia vzhľadom na vysokú investičnú náročnosť niektorých aktivít. Dovoľte mi predstaviť Vám tieto plány a zároveň ocením Vaše pripomienky.

1. Infraštruktúra
- dobudovanie kanalizácie v bočných uliciach a následná rekonštrukcia komunikácií v týchto miestach v Hornom aj Dolnom Moštenci
- zastrešenie domu smútku v Hornom Moštenci vzhľadom na nevyhovujúci technický stav súčasnej rovnej strechy a jej nesúladu okolitou zástavbou
- úprava námestia pred Domom kultúry v Hornom Moštenci s kladením dôrazu na estetiku a bezpečnosť (úprava chodníka, asfaltu, osadenie zábradlí, lavičiek, zeleň, ...)
- úprava priestranstva pred Domom kultúry v Dolnom Moštenci a jeho využitie na relaxáciu a oddych obyvateľov (zeleň, lavičky, preliezky, ...)
- nové zastrešené autobusové zastávky v Dolnom Moštenci pri Dome kultúry a pri mraziarňach vrátane úpravy najbližšieho okolia
- rozšírenie mosta medzi Horným a Dolným Moštencom
- osadenie zvodidiel popri ceste v Zemianskom Kvášove na problémových miestach
- rekonštrukcia komunikácie v Zemianskom Kvášove (nový asfaltový koberec)
- zastrešená autobusová zastávka v Zemianskom Kvášove

2. Šport a kultúra
- podpora budovania športových ihrísk (detské ihrisko, multifunkčné ihrisko, futbalové ihrisko)
- zachovanie tradičných kultúrnych podujatí (fašiangy, Katarínska zábava, Štefanská zábava),
- podpora organizovania kultúrnych a spoločenských akcií (Mikuláš, karneval, hodové slávnosti a pod.)

3. Sociálna oblasť
- využitie budovy hasičskej zbrojnice v Dolnom Moštenci (zriadenie materskej školy, zariadenie klubu pre mladých)
- zmena cestovného poriadku MHD v Zemianskom Kvášove tak, aby spoje časovo ladili s potrebami občanov (pracovný čas, sväté omše, rýchliky, ...)
- zriadenie a vybavenie klubovne v Zemianskom Kvášove potrebnej pre stretávanie sa občanov rôznych vekových kategórií, podpora občianskeho sektora

4. Životné prostredie
- úprava verejnej zelene a jej pravidelná údržba (okolie cintorínov, kostolov, Domov kultúry,...)
- regulácia toku Mošteníka
- zavedenie dômyselnejšieho systému separovania komunálneho odpadu a následné odstupňovanie výšky poplatkov za odvoz komunálneho odpadu v závislosti od miery separovania jednotlivých domácností (t.j. domácnosť, ktorá odpad separuje, bude za odvoz komunálneho odpadu platiť menej ako domácnosť, ktorá neseparuje)

5. Medziľudské vzťahy
- utužovanie susedských vzťahov (gulášpartie, grilovačky, športové turnaje a súťaže, ...)
- skvalitnenie komunikácie medzi vedením mesta a občanom (pravidelné stretnutia výboru a poslanca s občanmi a následná interpretácia požiadaviek obyvateľov vedeniu mesta)
_________________
Martina Bednárová


Naposledy upravil Cica dňa 15. Okt 2010 11:53, celkom upravené 1 krát
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
pekar



Bydlisko: Horný Moštenec

PríspevokZaslal: 15. Okt 2010 11:04    Predmet: Odpovedať s citátom

..... Razz .....podporujem a ponukam pomoc pri realizovani projektov z EU
_________________
Jeho blahorodie a excelencia Sir Pekar III. ze Psej uličky, bývalý miništrant, Mikuláš, Betlehemec, Gašpar v troch králoch, u železníc známy ako "Ten čo prerezal kolajnicu mokrými novinami"
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Cica



Bydlisko: Horný Moščenec

PríspevokZaslal: 15. Okt 2010 11:52    Predmet: Odpovedať s citátom

pekar Napísal:
..... Razz .....podporujem a ponukam pomoc pri realizovani projektov z EU


Ďakujem a teším sa na spoluprácu bez ohľadu na výsledky volieb.
_________________
Martina Bednárová
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jerry




PríspevokZaslal: 10. Nov 2010 13:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to som teda strasne zvedavy ako to chce ta Cica vsetko dokazat. Laughing budem sa na to tesit ak ju zvolia. Very Happy
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Cica



Bydlisko: Horný Moščenec

PríspevokZaslal: 22. Nov 2010 13:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Milý Jerry, treba pozorne čítať, samozrejme nie som taký megaloman a neverím, že všetky tieto problémy vyriešime počas 4 rokov, obávam sa najmä dobudovania kanalizácie, nakoľko nejde o komplexný projekt, niečo rozpaprané, nedotiahnuté... Avšak na väčšinu týchto aktivít je možné získať nenávratný finančný príspevok z fondov EÚ a iných grantových schém, ktorým sa venujem profesionálne a momentálne implementujem projekty vo výške cca 2,5 mil. Eur. To, že mám ambície dotiahnuť do nášho spoločného domova investície, o akých sa mu za posledné roky ani nesnívalo, pramení z toho, čo som doteraz dokázala urobiť pre rozvoj miest a obcí na okolí. Samozrejme, niekde treba začať Idea Verím, že ak o 4 roky budeme môcť urobiť "fajku" za štvrtinou spomenutých cieľov, ďaleko predbehneme to, čo bolo doteraz pre Moštence a Kvašov urobené v poslednom volebnom období.
_________________
Martina Bednárová
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
RuDi



Bydlisko: Dedinka v Údolí

PríspevokZaslal: 12. Dec 2010 15:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokiaľ ide o voľby, Cica a jej volebný program bol dosť konkrétny. To čo mi chýbalo je troška viac čísel na základe, ktorých sa dá hodnotiť výsledok. Napr. obodovať jednotlivé body v programe, resp. každú odrážku. Potom jednoducho stanoviť cieľ za 4 roky mám ambíciu získať napr. 20 bodov, menej ako 5 pokladám za svoje osobné zlyhanie a nebudem viac kandidovať.

P.S. : Cica si len príklad na ktorom som sa snažil „niečo“ povedať, ale v princípe to bolo smerované hlavne na kandidátov ktorý žiaden program nemajú. Kandidát bez jasného programu je buď poberač poslaneckeho platu za odnudené hodiny (žiadna snaha, žiadne výsledky  vyhodené peniaze daňových poplatníkov), alebo poslanecká prostitútka, ktorá hlasuje podľa ponuky (a poberá popri tom poslaneckú almužnú od daňových poplatníkov).

P.S. 2: Cica, držím palce o 4 roky ak ťa neprejde chuť a odhodlanie.

RuDi
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Cica



Bydlisko: Horný Moščenec

PríspevokZaslal: 19. Dec 2010 22:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Beriem ako konštruktívnu kritiku Wink
čo sa programu týka, vypísala som veci, o ktoré sa pokúsim, ale keďže je pri realizácií veľa premenných, ktoré ovplyvniť neviem, nedokážem určiť konkrétne priority. Bolo by mrhanie časom sústrediť sa na dva body a po 4 rokoch zistiť, že som nemala šancu ich ovplyvniť.
Pre mňa je samozrejme prvoradé dobudovanie kanalizácie v uličkách a oprava cesty ako hlavnej, tak bočných. Bohužiaľ, práve tu je tých faktorov, ktoré môžu ovplyvniť výsledok, najviac. Preto je dôležité venovať sa aj tým aktivitám, ktoré vieme realizovať bez pričinenia druhých.
Na margo programov ostatných... okrem Petra Zvaka som žiaden nezaregistrovala... čo je prinajmenšom zvláštne a uvažujem nad tým, že ľudia volia na základe ničoho...
A k PS2: netuším, čo bude o 4 roky, či budem mať také možnosti v rámci fondov EÚ ako mám teraz... Ak nie... nemá to význam...
_________________
Martina Bednárová
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    moštenec.sk -> Dianie v Moštenci
Strana 1 z 1

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group